In the Mood for Christmas

Het traditionele kerstconcert krijgt bij het Vlaams Radio Koor elk jaar weer een aparte toets, die de klassieke Christmas Carols in een heel ander perspectief plaatst. Een verruimende muzikale blik op de wereld, een hartverwarmende oproep tot verdraagzaamheid en vrede...

Dit jaar werd gekozen voor een jazzy toets, wat ongewone maar verrassend passende combinaties oplevert! Zo klinken de traditionele Latijnse teksten van de Missa Brevis plots heel andersin A Little Jazz Mass van Bob Chilcott: de klassieke mis wordt een echt feest, met groove en swing en een Agnus Dei vol blues.  Ook de jonge componist Will Todd kan zijn passie voor groove niet verbergen, en kleurt zijn vocale werken met jazzritmes. Net als Karl Jenkins, een jazzmuzikant in hart en nieren, maar open voor invloeden uit zowel klassieke als folkmuziek uit de hele wereld wanneer hij aan het componeren is.

Zoals gezegd: een verruimende muzikale blik op de wereld….

Programma

Bob Chillcott – A Little Jazz Mass 

Karl Jenkins – Exsultate, jubilate 

Karl Jenkins – Adiemus, Songs of Sanctuary: Cantate Domino 

Nils Lindberg – Vocalise 

Stefan Bracaval & Pierre Anckaert – Tico Time 

Will Todd – I Saw Three Ships

Bob Chilcott – Remember, O Thou Man

Tickets

Tickets In the Mood for Christmas
€23,50 / 20,20 / 12

Locatie

Concertgebouw  | 't Zand 34  | 8000 Brugge

 

Met de fiets naar het Concertgebouw
Op ‘t Zand zijn talrijke stallingen voorzien om uw fiets veilig achter te laten.

Met het openbaar vervoer naar het Concertgebouw
Brugge is goed bereikbaar per trein. Het Concertgebouw ligt op tien minuten wandelen van het station: u steekt het stationsplein en de autoweg over en volgt links het wandelpad door het Albertpark. U kunt er ook de bus nemen: iedere vijf minuten is er een bus richting centrum, met een halte naast het Concertgebouw. 

Met de auto naar het Concertgebouw
Het Concertgebouw biedt verschillende parkeermogelijkheden, waaronder Centrum-Zand (24/24) en Centrum-Station (gratis bus met uw parkingticket).

Ga naar de website van Concertgebouw Brugge voor routebeschrijvingen en meer informatie.

Info

70’ (zonder pauze)