Les Femmes

Verborgen achter de zware deuren van oude abdijen, blijft de wereld van kloosterlingen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen op de drukke moderne mens: de rust en stilte, de dagen die zich in opperste eenvoud aan elkaar rijgen, het mysterie rond wat er zich achter die dikke muren afspeelt, ver weg van het oog én oor van de gewone mens.

Het Vlaams Radio Koor brengt die geheime maar oh zo mooie wereld nu naar de concertzaal, en reconstrueert een eredienst zoals die in de Franse koninklijke abdijen van de 18de eeuw beleefd werd. Centraal staat de 17de-eeuwse Messe pour le Port Royal van Marc-Antoine Charpentier, geschreven voor een belangrijke vrouwelijke kloostergemeenschap in Parijs waar zijn zus Marie non was.

De sacrale en ingetogen sfeer van de eredienst wordt versterkt door de opstelling van het koor: alleen de vrouwen, in een intieme cirkel rond het orgel met chef-dirigent Hervé Niquet – het publiek kan niet anders dan meegevoerd worden naar die unieke wereld van weleer…

Programma

Marc-Antoine Charpentier – Messe pour le Port-Royal

Marc-Antoine Charpentier – Motetten

André Francois d’Agincour – orgelwerken

Guillaume Gabriel Nivers – orgelwerken

Tickets

Locatie

Concertgebouw  | 't Zand 34  | 8000 Brugge

 

Met de fiets naar het Concertgebouw
Op ‘t Zand zijn talrijke stallingen voorzien om uw fiets veilig achter te laten.

Met het openbaar vervoer naar het Concertgebouw
Brugge is goed bereikbaar per trein. Het Concertgebouw ligt op tien minuten wandelen van het station: u steekt het stationsplein en de autoweg over en volgt links het wandelpad door het Albertpark. U kunt er ook de bus nemen: iedere vijf minuten is er een bus richting centrum, met een halte naast het Concertgebouw. 

Met de auto naar het Concertgebouw
Het Concertgebouw biedt verschillende parkeermogelijkheden, waaronder Centrum-Zand (24/24) en Centrum-Station (gratis bus met uw parkingticket).

Ga naar de website van Concertgebouw Brugge voor routebeschrijvingen en meer informatie.

Info

65’ (zonder pauze)