Whitacre: The Sacred Veil

Eric Whitacre en het Vlaams Radio Koor: een match made in heaven, zo bleek de voorbije seizoenen. De Amerikaanse ster, componist en dirigent viel van de ene verbazing in de andere toen hij in 2015 voor het eerst naar België kwam om met het Vlaams Radio Koor te werken: hij was zo onder de indruk van de kwaliteit van het koor, dat hij meteen een afspraak nam om terug te keren. 

En dat deed hij vorig seizoen met een niet onopgemerkt gebleven programma rond eigen werk en dat van Bernstein. Zowel het publiek als de bijna 400 amateurzangers die de kans kregen om voor Sleep mee op het podium te staan beleefden de concertavond van hun leven. Voor al deze mensen, maar zeker ook voor wie het fenomeen Whitacre nog niet aan het werk zag: hij komt terug…

Met een nieuw werk: The Sacred Veil, gebaseerd op een gedicht van goede vriend en huis-poëet Tony Silvestri waarin deze de dood van zijn vrouw verwerkt. Hij beschrijft het moment van Julie’s dood, na een lange strijd om bij haar geliefden te blijven, en tast de grens af tussen leven en dood, tussen onnoemelijk verdriet om het afscheid en dankbaarheid om wat er was. De lange weg naar herstel en aanvaarding zitten vervat in de woorden én de muziek.

“If reading it can bring tears, hearing Whitacre's music underscores not only its emotional words, but its searing anguish.”

Met steun van de Belgische Tax Shelter

Programma

  • Eric Whitacre – The Sacred Veil (2017) (wereldcreatie)

Tickets Cultuurcentrum Hasselt

Ticketshop

Kunstlaan 5 | 3500 Hasselt | Tel: 02/11 22 99 31
dinsdag-vrijdag, 10:00 > 12:00 & 13:00 > 17:00 & 1,5 uur voor elke voorstelling


Voor meer informatie omtrent tarieven, ga naar de website van het CCHA

Locatie

Schouwburg  | Kunstlaan 5  | 3500 Hasselt

Website 

tel: 011/22.9931