David Allsopp

contratenor

David Allsopp begon reeds op jonge leeftijd aan zijn muzikale opleiding in de kathedraal van Rochester en spendeerde vervolgens 4 jaar als koorleerling in King’s College te Cambridge. Na zijn studie sloot hij aan bij het befaamde koor van de Westminster kathedraal, waar hij zijn groeiende carrière als soloïst combineerde met de dagelijkse misdienst.

David is als zanger actief in enkele van Londen’s meest bekende vocale ensembles en heeft reeds intensief door Europa en daarbuiten gereisd. Op het gebied van zijn solo carrière heeft hij vele concerten op zijn conto staan. Hoewel zijn specialiteit voornamelijk ligt bij het repertoire uit de barok, zorgt zijn achtergrond er toch voor dat hij eveneens thuis is in de werken uit de renaissance en de middeleeuwen, alsook met meer moderne componisten zoals Britten en Tavener.

David was recent te zien in concertzalen als het Staatstheater van Karlsruhe, de Musikverein in Wenen en het Saint John’s, Smith Square in Londen. Zijn veelgeprezen uitvoering van Othniel in Handels Joshua is te beluisteren op de Maulbronn Monastery Edition series en hij heeft meegewerkt aan verschillende opnames van verschillende labels, waaronder EMI Classics, Deutsche Grammophon en Hyperion labels.