François Saint-Yves

Orgel

Muzikale duizendpoot François Saint-Yves uit Caen, Frankrijk , heeft een brede opleiding genoten: aan het Conservatoire National Supérieur de Paris studeerde hij naast klavecimbel ook orgel, improvisatie en schriftuur .

Vandaag de dag heeft hij een uitgebreide discografie opgebouwd die bestaat uit een dertigtal opnames met onder andere Suonare e Cantare, Les Folies Francoises, Sequenza en Concert Spirituel.

Met laatsgenoemde heeft Saint-Yves al sinds 1999 een aanhoudende band. Als lid van Concert Sprirituel, onder leiding van dirigent Hervé Niquet, is Saint-Yves te horen geweest op vele opnamen en prestigieuze internationale festivals in onder meer Berlijn, Amsterdam, Salzburg, Chicago en Hong-Kong.

Zijn samenwerking met Niquet blijft zich voortzetten door de vele uitnodigingen van het Vlaams Radio Koor en Brussels Philharmonic voor producties van Palazzetto Bru Zane, centrum voor Franse romantische muziek, in Venetië.

Naast zijn activiteiten als uitvoerend musicus doceert Saint-Yves aan de afdeling Oude Muziek van het Conservatoire National de Région de Cergy-Pontoise (harmonie) en het Conservatoire National de Région Toulouse (basso continuo en kamermuziek).

Tevens is hij een graag geziene en veelgevraagde persoonlijkheid voor masterclasses in oude muziek, orgel en improvisatie en heeft hij meegewerkt aan `Jean-Philippe Rameau, Opera Omnia`, een uitgave van Bärenreiter van het volledige oeuvre van Rameau.

Gounod Gothique

Het tijdloze muzikale erfgoed van Charles Gounod onder leiding van chef-dirigent Hervé Niquet

Gounod Gothique
  • Charles Gounod – Messe Vocale