31.08.2016

De grens over met het Vlaams Radio Koor

Het Vlaams Radio Koor is niet alleen een vaste waarde in eigen land, ook internationaal blijven de zangers niet onopgemerkt: naast de vaste afspraken in Amsterdam en Parijs slaat het koor haar vleugels dit seizoen nog meer uit, met maar liefst 17 concerten in vijf verschillende landen.

Dat het Vlaams Radio Koor een graag geziene gast is in heel Europa blijkt uit de programmering van 2016-2017. De 24 zangers zullen naast de vaste afspraken op de podia in Vlaanderen te zien zijn in Portugal, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Zwitserland. Traditiegetrouw staat het koor op de podia van het Concertgebouw Amsterdam, de Opéra Royal in Versailles en het Théâtre des Champs-Élysées in Parijs. Daarnaast zijn de Belgische zangers te horen op het jaarlijkse BeethovenFEST in Bonn, keren ze terug naar de Grande Auditório van de Fundação Calouste Gulbenkian in Lissabon en trekken zij van Noord- tot Zuid-Frankrijk met concerten in Laon, Grenoble, Nîmes, Lille en Valenciennes. Met nieuwe locaties zoals het Prinzregententheater in München en het Palais des Congrès in het Zwitsere Bienne trekt het Vlaams Radio Koor nog verder Europa in.

De aftrap van het seizoen van het Vlaams Radio Koor vond plaats op 27 augustus in Rotterdam. Daar verzamelden duizenden toeschouwers zich op en aan het water in de historische Veerhaven voor traditionele Veerhavenconcert. >> Bekijk hier de foto's

Ook benieuwd naar wat wij dit seizoen spelen? Bekijk hier de volledige agenda