07.04.2016

16de World Soundtrack Awards met muziek uit topreeksen!

Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor olv van Dirk Brossé brengen het beste uit o.a. Game of Thrones, Better Call Saul en Fargo in Capitole Gent.

Voor de 16e editie van de World Soundtrack Awards focust Film Fest Gent zich op originele muziek geschreven voor  televisieseries. Er wordt meteen ook een nieuwe award aan gekoppeld: ‘Best Original Score for Television Series/Miniseries’, die met de steun van de internationaal gerenommeerde ‘Academy of Television Arts & Sciences’ (organisator van de Emmy Awards) wordt uitgereikt. Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor brengen de muziek live, olv Dirk Brossé, met fragmenten uit de series op groot scherm.

Gaan slapen of tóch nog ééntje?

We kennen allemaal het dilemma: slapen gaan of nog één aflevering kijken. “Het lijstje series is gewoon eindeloos,” zegt Patrick Duynslaegher, artistiek directeur van Film Fest Gent. “We beleven iets uniek: in deze nieuwe Gouden Jaren van de televisie is er zo veel kwaliteit om uit te kiezen dat het haast niet bij te houden is. Wij willen het aandeel van de componist belichten in deze verslavende vorm van televisiekunst.”

Film Fest Gent koos niet alleen voor een prestigieuze nieuwe locatie, Capitole Gent, maar ook voor een

ontdubbeling van het jaarlijks feest van de filmmuziek – dat nu niet aan het eind maar midden in het 43ste Film Fest Gent (11 tot 21 oktober 2016) festival plaats heeft:

>> World Soundtrack Awards Awards Gala, 19 oktober:  exclusieve avond in het gezelschap van grote namen uit de internationale wereld van de filmmuziek. De award ceremonie wordt gevolgd door een concert met het beste van de hedendaagse tv-scores zoals House of Cards, Homeland, Fargo, The Leftovers, Mad Men, Sherlock e.a.

>> WSA Concert, 20 oktober:  de beste hedendaagse tv-scores, aangevuld met bekende tunes uit legendarische series zoals Mission Impossible, Dallas, Dynasty, Star Trek, The Untouchables, The Man from U.N.C.L.E.

Data & locaties

WSA Awards Gala | Capitole Gent | woensdag 19 oktober, 20:00