04.05.2016

Buffalo, buffaloooo!

Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor nemen het nieuwe strijdlied van KAA Gent op.

Topsport en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor staan in binnen- en buitenland voor uitverkochte zalen, landskampioen KAA Gent heeft met 18.000 verkochte abonnementen een leger enthousiaste supporters.

Om dat enthousiasme kracht bij te zetten, werd op woensdag  4 mei een nieuw strijdlied opgenomen in het Sint-Michielstheater door meer dan 60 musici van Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor. Aan de kop van het orkest stonden dirigent Hervé Niquet, tenor Denzil Delaere nam de solopartij op zich, en Miguel Wiels verzorgde het arrangement.

De volledige ploeg van KAA Gent was aanwezig, inclusief voorzitter Ivan De Witte en coach Hein Vanhaezebrouck. “Nessun Dorma! uit Turandot van Giacomo Puccini, en vooral de uitvoering door Luciano Pavarotti, dat blijf je je voor lange tijd herinneren”, zegt directeur communicatie en pr Patrick Lips. “Wij kozen voor een aangepaste versie van deze aria, om hulde te brengen aan wat onze voorzitter Ivan De Witte - die hier vaak naar luistert in de wagen - tot nu toe realiseerde.”

Bekijk de opname

Vanaf zondag 8 mei zullen Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor weerklinken in de Ghelamco Arena. De opzwepende hymne krijgt die dag haar première tijdens de topper tegen Club Brugge.

In de pers

De Standaard