11.09.2017

Gounod Gothique: 200ste verjaardag Charles Gounod

Onder leiding van chef-dirigent Hervé Niquet brengt het Vlaams Radio Koor een nieuwe concertreeks, gespreid over het hele seizoen maar liefst 8 keer in 3 verschillende landen.

Het Vlaams Radio Koor opent het seizoen met een indrukwekkende concertreeks Gounod Gothique. Naar aanleiding van de tweehonderdste verjaardag van de geboorte van de Franse componist wijdt het Vlaams Radio Koor, onder leiding van chef-dirigent Hervé Niquet, een programma aan zijn religieuze oeuvre. Met Gounod Gothique staat het koor gespreid over het hele seizoen maar liefst 8 keer op de planken, in België, Frankrijk en Italië.

Wie de naam Charles Gounod (1818-1893) zegt, doet dat meestal in één adem met de opera’s Faust of Roméo et Juliette. Of denkt aan zijn Ave Maria, de bekende melodie die hij bij de eerste prelude van Bach’s Das wohltemperierte Klavier componeerde. Dat hij ook een aanzienlijk en tijdloos religieus repertoire naliet, is minder bekend. In de concertreeks Gounod Gothique stelt het Vlaams Radio Koor de sinds 1843 niet meer uitgevoerde Messe vocale voor koor en orgel centraal, aangevuld met transcripties die Gounod maakte van Palestrina, Bach en Mozart.

Bekijk de trailer

De concertreeks in samenwerking met het Palazzetto Bru Zane, Centre de musique romantique française, gaat gepaard met de release van een nieuw cd-boek in de bekroonde reeks ‘Prix de Rome’. In januari 2018 verschijnt ‘Charles Gounod et le prix de Rome’ met daarop onder andere de Messe vocale. Wie het werk live wil horen, kan in september al terecht in Ninove (28/9) en Brussel (29/9).

info & tickets

Facebook evenement