01.03.2017

Muziek in het Planetarium

Macrocosmos: vier unieke concerten met Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor onder leiding van Stéphane Denève onder de koepel van het Planetarium.

Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor bundelen de krachten en verruilen de concertzaal voor het Planetarium. Onder leiding van chef-dirigent Stéphane Denève brengen ze met ‘Macroscosmos’ een muzikale ervaring die de zwaartekracht overstijgt.

Op de soundtrack: grootmeesters zoals Bach, Mozart, Richard Strauss en Arvo Pärt.

Op het netvlies: het immense universum, geïnterpreteerd door twee jonge Brusselse videasten.

Op het gevoel: een doorbreken van tijd en ruimte, in een cocon van muziek. Een ervaring om nooit meer te vergeten, op 3 en 4 maart in het Planetarium van Brussel.

Met een diameter van 23 meter heeft het Planetarium van de Koninklijke Sterrenwacht van België een van de grootste sterrenkoepels van Europa. Deze bijzondere locatie wordt nu het decor voor een unieke concertervaring, die draait rond spirituele, troostende en bovenaardse muziekwerken. Speciaal voor deze productie maakten de jonge Brusselse videasten Pim Heerkens en Jochem Van Laarhoven een unieke film: een combinatie van universum, sterren en planeten, en abstracte beelden. Hun visuele spektakel wordt geprojecteerd op de grote koepel.

Solist onder de sterren is de Noorse violist en componist Henning Kraggerud. Naast werken van Bach en Mozart brengt hij ook een eigen compositie mee: de ‘Postlude nr. 17’ uit cyclus ‘Equinox’. Dit werk betekende in 2014 zijn doorbaak als componist, en maakt hem tot een van de meest vooraanstaande Scandinavische artiesten van deze tijd.

‘Macrocosmos’ verzamelt meer dan 50 musici van Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor in de Koepelzaal, voor het grootste concert in het Planetarium tot op heden.

meer info & tickets