Nieuws

08.09.2017

Nieuwe cd Brussels Philharmonic & Vlaams Radio Koor

Ontdek de nieuwe Palazzetto Bru Zane-cd, in de gerenommeerde reeks met componisten-portretten. Centraal deze editie: Félicien David.


Ontdek de nieuwe Palazzetto Bru Zane-cd, in de gerenommeerde reeks met componisten-portretten. In deze editie staat Félicien David centraal, met zowel intieme werken als zijn vergeten maar grootse 'ode-symphonie' Christophe Colomb

Het Palazzetto Bru Zane zet in zijn reeks portretten Franse componisten centraal die intussen in de vergetelheid geraakt zijn. De mooi uitgegeven ‘livre-disques’ belichten met een uitgebreid essay, authentieke foto’s en 3 cd’s het muzikale panorama van de componist in kwestie.

Voor het portret van Félicien David werden met verschillende ensembles en artiesten zowel symfonisch werk opgenomen als meer intieme composities voor piano solo. Zoals steeds zijn er ook verschillende stukken die voor het eerste uitgevoerd en opgenomen werden, en die van deze uitgave een uniek verzamelwerk maken. 

Het grootste werk is zonder twijfel Christophe Colomb uit 1847, dat Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor enkele seizoenen geleden ook live uitvoerden in onder meer de Opéra van Versailles. 

Bekijk de trailer

Bestel de cd nu!

FNAC  Amazon

Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor namen eerder al Herculanum van Félicien David op. Deze opname in de reeks 'Opéra français' oogstte veel lof, en werd bekroond met onder andere een ECHO Klassik 2016.

Meer info op de website van Palazzetto Bru Zane