07.04.2017

Omringd door vrouwen

Chef-dirigent Hervé Niquet laat zich tijdens 'Les Femmes' omringen door de zangeressen van het koor in een programma geïnspireerd op de mystieke wereld van kloosterlingen.

De Ter Kamerenabdij in Brussel is op 28 april in handen van het Vlaams Radio Koor. Chef-dirigent Hervé Niquet geeft de zangers vrijaf en laat zich tijdens ‘Les Femmes’ omringen door de zangeressen van het koor. In een programma geïnspireerd op de mystieke wereld van kloosterlingen begeleidt hij ‘zijn’ 12 vrouwen hoogstpersoonlijk op het orgel. Het resultaat: een oase van rust op een van de meest bijzondere plekken in Brussel.

Verborgen achter de zware deuren van oude abdijen, blijft de wereld van kloosterlingen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen op de drukke moderne mens: de rust en stilte, de dagen die zich in opperste eenvoud aan elkaar rijgen, het mysterie rond wat er zich achter die dikke muren afspeelt, ver weg van het oog én oor van de gewone mens.

Het Vlaams Radio Koor brengt die geheime maar oh zo mooie wereld nu naar Brussel, en reconstrueert een eredienst zoals die in de Franse koninklijke abdijen van de 18de eeuw beleefd werd. De sacrale en ingetogen sfeer van de eredienst wordt versterkt door de opstelling van het koor: alleen de vrouwen, in een intieme cirkel rond het orgel met chef-dirigent Hervé Niquet – het publiek kan niet anders dan meegevoerd worden naar die unieke wereld van weleer.

Les Femmes is ook te horen in Turnhout en Brugge (27 april & 10 mei)

Data & Locaties

Turnhout – Onze-Lieve-Vrouwen Middelares