10.02.2017

Vlaams Radio Koor Masterclass

Wij organiseren een masterclass om koordirigenten die hun vaardigheden willen verbeteren de kans te geven dit te doen op het hoogst mogelijke niveau met het Vlaams Radio Koor en muziekdirecteur Hervé Niquet.

Het internationaal gerenommeerde Vlaams Radio Koor heeft een lange traditie op gebied van uitvoering van een breed spectrum aan koormuziek met een speciale focus op a capella repertoire. Het koor krijgt uitmuntende kritieken voor de voortreffelijkheid en het professionalisme van haar uitvoeringen en is een gevestigde waarde in de Europese koorwereld. Met Hervé Niquet, muziekdirecteur sinds 2010, heeft het koor een visionair en ervaren leider met expertise op gebied van koordirectie en zangtechniek.

Wij vinden dat we deze expertise moeten delen en organiseren een masterclass om koordirigenten die hun vaardigheden willen verbeteren de kans te geven dit te doen op het hoogst mogelijke niveau met het Vlaams Radio Koor en muziekdirecteur Hervé Niquet.

Procedure

De Vlaams Radio Koor Masterclass voor dirigenten is toegankelijk voor zowel actief deelnemende dirigenten als voor het grote publiek. Er is plaats voor maximaal 6 deelnemende dirigenten. De dirigenten zullen in het bijzijn van publiek, een aantal a capella werken en werken met piano repeteren met het Vlaams Radio Koor (6/6/6/6) onder de supervisie van Hervé Niquet. Na elke sessie krijgen de dirigenten nog apart feedback van Hervé Niquet. Elke dirigent heeft elke dag een sessie. De masterclass kan op video opgenomen worden. Deze opname kan door het Vlaams Radio Koor gebruikt worden voor promotionele of educatieve doeleinden.

Selectie

Kandidaat dirigenten kunnen een cv en een video- of audio opname van hun dirigeerwerk sturen. Op basis hiervan zal een selectie worden gemaakt.

Repertoire

Het repertoire dat aan bod zal komen wordt te gepasten tijde meegedeeld. Er wordt verwacht dat dit repertoire goed gestudeerd is voor aanvang van de masterclass.

Reizen en accommodatie

Deelnemers uit het buitenland moeten zelf voor vervoer en accommodatie zorgen.

Inschrijving

Om je in te schrijven als actief deelnemend dirigent, stuur je voor 01/05/2017 een mail met je cv naar Alain De Ley. Om als actieve dirigent te kunnen deelnemen wordt er 200€ inschrijving betaald.

Schema

De Masterclass vindt plaats in Studio 1 in Flagey (Eugène Flageyplein 18, 1050  Brussel).

Woensdag, 14 juni 2017

Donderdag, 15 juni 2017

Vrijdag, 16 juni 2017

15:00 18:00 evaluatie Hervé Niquet en deelnemende dirigenten (zonder koor)