12.06.2017

Vlaams Radio Koor Masterclasses

Woensdag gaan de Vlaams Radio Koor masterclasses van start. Koordirigenten die hun vaardigheden willen verbeteren krijgen de kans dit te doen op het hoogst mogelijke niveau met ons koor en muziekdirecteur Hervé Niquet.

Het internationaal gerenommeerde Vlaams Radio Koor heeft een lange traditie op gebied van uitvoering van een breed spectrum aan koormuziek met een speciale focus op a capella repertoire. Het koor krijgt uitmuntende kritieken voor de voortreffelijkheid en het professionalisme van haar uitvoeringen en is een gevestigde waarde in de Europese koorwereld. Met Hervé Niquet, muziekdirecteur sinds 2010, heeft het koor een visionair en ervaren leider met expertise op gebied van koordirectie en zangtechniek.

Wij vinden dat we deze expertise moeten delen en organiseren een masterclass om koordirigenten die hun vaardigheden willen verbeteren de kans te geven dit te doen op het hoogst mogelijke niveau met het Vlaams Radio Koor en muziekdirecteur Hervé Niquet.

De kandidaten die geselecteerd werden voor de masterclasses zijn:

Steve De Veirman
Jeroen Keymeuken
Michiel Haspeslagh
Ivan Yohan
Johannes Gierl
Martin Robidoux

Volgende werken zullen aan bod komen:

Gabriël Fauré -Agnus Dei (met piano)
Charles  Gounod- Les sept dernières paroles: VII Pater in Manus tuas (a capella)
Camille Saint Saens- Calme les nuits (a capella)
Orazio Benevolo- Laetatus sum
Felix Mendelssohn- Walpurgis p.45/4
Felicien David Herculanum- Premier Choeur Gloire (p.6) (met piano)

De Masterclass vindt plaats in Studio 1 in Flagey (Eugène Flageyplein 18, 1050 Brussel).

Woensdag, 14 juni 2017

Donderdag, 15 juni 2017

Vrijdag, 16 juni 2017

15:00 18:00 evaluatie Hervé Niquet en deelnemende dirigenten (zonder koor)