plus talk: 11.11.11

11.11.11, Brussels Philharmonic en Vlaams Radiokoor willen met muziek de wereld veranderen. De organisaties vinden elkaar in het tonen en ondersteunen van mensen en verhalen die het verschil maken: muzikale verhalen voor de ensembles, maatschappelijke verhalen voor de koepelorganisatie.

Els Hertogen, directeur van 11.11.11, leidt de avond in met een gesprek over muzikale changemakers. Als koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging vecht 11.11.11 sinds jaar en dag tegen onrecht. Dit jaar stond hun najaarscampagne volledig in het teken van Changemakers: sterke personen en organisaties die elk op hun eigen manier streven voor duurzame verandering en dit vaak in penibele omstandigheden.

In Oost-Congo brengt changemaker Thaïs Bagula radio letterlijk naar de mensen, en geeft hij met radio Maendeleo een stem aan lokale gemeenschappen en ngo’s. Beethoven geloofde op zijn beurt dat muziek een revolutie kon ontketenen, en gaf op die manier zijn idealen - menselijke solidariteit en universeel broederschap - een stem. Zowel Beethoven als Thaïs stellen, middels de kracht van muziek, maatschappelijke problemen aan de kaak binnen een artistiek kader. Beiden zijn muzikale changemakers ten voeten uit.

Op deze site changemakers.11.be vindt u meer info over de campagne van 11.11.11.

• els hertogen, directeur 11.11.11: muzikale changemakers

• 19:30

• foyer 3

• gratis toegang