Een ijzersterke partituur vol meeslepende ritmes en lyrische aria’s, en een wervelend verhaal vol pikante intriges en komische plotwendingen. Meer had Franz Lehár niet nodig om De Lustige Weduwe te creëren, een operette-kaskraker uit 1905 die nog steeds tot de verbeelding spreekt.

Het verhaal speelt zich af in het exotische Parijs aan het begin van de 20ste eeuw, waar de rijke weduwe Missia een vrolijk leventje leidt. Ze staat bovendien op het punt opnieuw te trouwen, maar daar probeert de ambassadeur van haar vaderland, het fictieve Pontevedro, een stokje voor te steken. Hij wil Missia's fortuin niet in Franse handen zien verdwijnen, en broedt op wat een eenvoudig plan lijkt: zijn secretaris Danilo moet met Missia huwen. En dan geven oude liefdes, verborgen minnaars en tal van misverstanden het startschot voor een dolle komedie!

Lehár leverde een bruisende partituur af, subtiel balancerend tussen komedie en lyriek, en gekruid met pittige Balkaninvloeden. Zelfs Mahler bewonderde zijn Lippen schweigen en Lustige Witwe wals! Hervé Niquet zal zonder twijfel extra pit en pluimen toevoegen met zijn interpretatie van deze heerlijke kaskraker.

Franz Lehár - La veuve joyeuse (concertante uitvoering)
FR gezongen, NL boventiteling

Hervé Niquet

François Pirette, acteur

Brussels Philharmonic

orkest

Brussels Philharmonic werd in 1935 opgericht door de Belgische openbare omroep (NIR), en concerteerde in de loop van zijn bestaan met internationale topdirigenten en -solisten. Het orkest heeft een uitstekende reputatie voor het creëren van nieuwe composities, en werkte samen met wereldvermaarde componisten als Bartók, Stravinsky, Messiaen en Francesconi.

hendrickje van kerckhove, sopraan

solist

Sopraan Hendrickje Van Kerckhove zingt de rol van Missia Palmieri.

thomas blondelle, tenor

solist

Tenor Thomas Blondelle vertolkt de rol van Prince Danilo.

Flagey, Heilig-Kruisplein, 1050 Brussel | +32 2 641 10 20

www.flagey.be