Episode 5: Het einde komt in zicht: nog enkele weken tot Het Concert! Gelukkig kunnen studenten en coaches nu ook live repeteren - wat fijn is, ondanks de nodige social distancing. En ook al steekt er wat stress de kop op, het vooruitzicht om weer samen muziek te kunnen maken overwint alles...

Episode 4: Dat het niet altijd even vlot loopt, dat er frustraties de kop op steken, of pijnlijke vingers: het hoort er bij - dat weten onze musici na jaren van oefenen op hun eigen instrument maar al te goed. Maar onze studenten blijven de moed erin houden, en kijken samen vooruit naar het moment waarop ze samen kunnen repeteren én een spetterende uitvoering van Singin' in the Rain zullen brengen!

Episode 3: De derde episode drukt de musici met de neus op de feiten: een nieuw instrument leren bespelen, met social distancing in hun kot - het is niet zo evident. Gelukkig blijven de coaches motiveren, en duiken er ook creatieve oplossingen op om - bijvoorbeeld - in een open veld te oefenen.

Episode 2: De musici maken kennis met hun nieuwe instrument: dat is groot, complex om in elkaar te steken of hun eigen lichaam! En dan moet die eerste noot nog gespeeld worden... Gelukkig staan er collega's klaar om hen als coach met raad en daad bij te staan!

Episode 1:
Een nieuw instrument leren spelen tijdens de lockdown? Een groep musici van het Vlaams Radiokoor en Brussels Philharmonic gaat de uitdaging aan. Maak kennis met de acht musici en ontdek welk instrument ze hebben gekozen...

***

Acht musici van Brussels Philharmonic & Vlaams Radiokoor gebruiken de verplichte pauze die deze lockdown hen oplegt om een nieuw instrument te leren. Een kans om hun muzikale horizon te verruimen, maar vooral ook om elkaar op een andere manier te leren kennen: want ze gaan deze uitdaging aan met de hulp van hun collega’s, die hen als coach bijstaan.

Hun einddoel: deze zomer samen een mini-concertje spelen, op plaatsen waar hun ‘corona-helden’ het meer dan verdiend hebben. Volg de challenge van Jolien, Eva, Noëlle, Kelly, Conor, Mari, Elke & Eline in de tweewekelijkse afleveringen op YouTube & Facebook en laat ons weten wat jouw lockdown lessons zijn!