Draadje na draadje, kleur na kleur, laag na laag. Met oud en nieuw, met religie en afstand, met zorg en liefde. Zo boetseert dit concert een indringend muzikaal weefsel dat bezinning en reflectie brengt in 14 delen – evenveel als de kruisweg van Christus, maar dan met de kracht van de stem en die van de vrouw als leidraad.

Het Membra Jesu Nostri van Buxtehude bezingt de lichaamsdelen van de aan het kruis genagelde Christus. Aan zijn voeten staat Maria. 'Huilend stond de moeder aan de voet van het kruis, waaraan haar zoon te sterven hing', zo begint het Stabat Mater van Pergolesi.

Componistes Caroline Shaw en Anna Thorvaldsdottir geven een hedendaags antwoord op de Membra Jesu Nostri, vanuit een vrouwelijk perspectief waarin het verlangen naar warmte en schoonheid en geborgenheid een plek krijgt. Het laatste woord is voor Patricia van Ness, die hoop en vertrouwen brengt: ‘Mijn hart is een heilige tempel, een woonplaats vol rijkdom en complexiteit, van wijsheid niet vatbaar voor mijn verstand, van wonderen en genade, allemaal ontvangen uit uw hand’.

Programma

Dietrich Buxtehude – Membra Jesu Nostri, BuxWV 75
Giovanni Battista Pergolesi
– Stabat Mater Dolorosa, Grave
Dietrich Buxtehude
– Fried und Freudenreiche Hinfahrth, BuxWV 76: II. Klagelied - "Muß Der Tod Denn Auch Entbinden"
Caroline Shaw
–To the Hands
Anna Thorvaldsdottir
– Ad Genua
Patricia van Ness
– Cor meum est Templum Sacrum
UPDATE: Terugbetaling tickets Flagey
• Kocht u uw tickets online, via de website van Flagey? Dan zal uw aankoop automatisch worden terugbetaald in de komende dagen.
• Kocht u uw tickets via de Flagey ticketshop of de Flagey callcenter? Geef Flagey dan tegen ten laatste 31 maart uw rekeningnummer en ticketgegevens (bestelnummer en/of datum en naam van het evenement) door via ticket@flagey.be. Flagey zorgt er voor dat u zo snel als mogelijk wordt terugbetaald.
• Als u hierover nog vragen heeft, kan u Flagey bereiken via ticket@flagey.be of via social media.
> download: lyrics and programme notes

praktisch