Programma

Wim Henderickx – Revelations (2017)


>> bekijk de trailer


inleiding

Revelations vertrekt vanuit de indrukwekkende visioenen van de 13de-eeuwse dichteres en mystica Hadewijch d’Anvers. Haar getuigenissen behoren tot de verbazingwekkendste teksten uit onze literatuurgeschiedenis. In de traditie van de middeleeuwse christelijke mystiek, beschrijft Hadewijch in haar Visioenen een pure liefdesrelatie met de goddelijke Ander, los van eigenbelang en persoonlijke motieven; passie is hierbij het sleutelwoord.

In een setting waarin een individu, de sopraan Lore Binon, tegenover een koor geplaatst wordt, zoekt Revelationsnaar de kracht van visionaire ervaringen en extase in onze hedendaagse context.

met:
Wim Henderickx, compositie – muzikale leiding – percussie
Jorrit Tamminga, elektronica / Bart Celis, geluidsontwerp
Lore Binon, sopraan
HERMESensemble: Marc Tooten, viola – viola d’amore / Karin de Fleyt, fluiten
Kurt d'Haeseleer, video
Muziektheater Transparant

artiesten

Wim Henderickx, compositie – muzikale leiding – percussie

dirigent

Wim Henderickx is componist, dirigent, percussionist en docent compositie. Hij componeerde kamermuziek, orkestwerken en opera’s en werd bekroond voor zijn werk in binnen- en buitenland. Sinds 1996 is hij huiscomponist bij Muziektheater Transparant.

lees de biografie

Lore Binon, sopraan

"Twee stembanden in m’n lichaam, dat is mijn instrument. Ik ben mijn klankkast: een fascinerende gedachte. De muziek en de tekst bepalen kleur en emotie."

lees de biografie

HERMESensemble

ensemble

HERMESensemble realiseert kruisbestuivingen met oude muziek, jazz, pop-, niet-westerse muziek en elektronische kunst. De producties overstijgen de traditionele concertvorm door de synergiën met theater, dans, beeldende kunsten, video, film en multimedia.

lees de biografie

Muziektheater Transparant

ensemble

Vanuit de kracht van de menselijke stem, een vernieuwende kijk op repertoire en een sterk engagement, creëert Muziektheater Transparant artistiek hoogwaardige en onconventionele voorstellingen die het deelt met diverse publieken in binnen- en buitenland. Muziektheater Transparant staat een gelijkwaardige behandeling van muzikale, beeldende en tekstuele elementen voor, die samen een spanningsvol geheel vormen.

lees de biografie

Concert plus

praktische info

Tickets

vanaf meer info volgt

locatie

concert

Kanaal - Stokerijstraat 19, 2110 Wijnegem |

ticketshop

info@inspiratum.be