Wim Henderickx – Revelations (2017)

>> bekijk de trailer

Revelations vertrekt vanuit de indrukwekkende visioenen van de 13de-eeuwse dichteres en mystica Hadewijch d’Anvers. Haar getuigenissen behoren tot de verbazingwekkendste teksten uit onze literatuurgeschiedenis. In de traditie van de middeleeuwse christelijke mystiek, beschrijft Hadewijch in haar Visioenen een pure liefdesrelatie met de goddelijke Ander, los van eigenbelang en persoonlijke motieven; passie is hierbij het sleutelwoord.

In een setting waarin een individu, de sopraan Lore Binon, tegenover een koor geplaatst wordt, zoekt Revelations naar de kracht van visionaire ervaringen en extase in onze hedendaagse context.

met:
Wim Henderickx, compositie – muzikale leiding – percussie
Jorrit Tamminga, elektronica / Bart Celis, geluidsontwerp
Lore Binon, sopraan
Marc Tooten, viola – viola d’amore / Karin de Fleyt, fluiten

Wim Henderickx, compositie – muzikale leiding – percussie

Lore Binon, sopraan

"Twee stembanden in m’n lichaam, dat is mijn instrument. Ik ben mijn klankkast: een fascinerende gedachte. De muziek en de tekst bepalen kleur en emotie."

lees de biografie

HERMESensemble