Het bewenen van Christus, het verlies van een kind… Hoe is zoiets te vatten in woorden? Muntpunt stelde voor de Pietà-concertreeks een verstillende leeslijst samen over ouderliefde en het verlies van een kind.

👉 ontdek deze boeken en veel meer op muntpunt.be

The Testament of Mary/Het testament van Maria
Colm Toibin

Maria verloor haar zoon. Berouwvol vertelt ze over haar verlies en waarom ze hem niet kon redden. (roman)

Dorst
Amélie Nothomb

Nog nooit was Jezus zelf aan het woord – tot nu. In een aangrijpende en gewaagde monoloog vertelt hij over zijn leven, zijn grote liefdes en zijn meer dan menselijke gevoelens. In Dorst geeft Amélie Nothomb haar vrije interpretatie van de gedachten tijdens zijn laatste uren. (roman)


Contrapunt
Anna Enquist

Een moeder kijkt terug op het verdriet na het verliezen van haar dochter, op maat van de Goldberg-variaties, door Bach gecomponeerd na het verlies van een zoon. (roman)


Uit de tijd vallen: een verhaal in stemmen
David Grossman

Het hoofdpersonage probeert het verdriet om de dood van zijn zoon in woorden te vatten. Schrijven, zegt hij, is de enige manier om iets te begrijpen. Autobiografisch getint is deze aangrijpende roman die schrijver David Grossman vijf jaar na de dood van zijn zoon afwerkt. (roman)


Het derde land
Karina Sainz Borgo

Een stel ontvlucht met hun vroeggeboren tweeling een mysterieuze ziekte die door het land waart en het geheugen van de bevolking aantast. Als de baby’s overlijden, nemen ze hen in een schoenendoos mee naar Het Derde Land, een illegale begraafplaats die wordt gerund door de mysterieuze Visitación Salazar. De moeder besluit Visitación te helpen en — te midden van corruptie, geweld en humanitaire nood — de doden een eervolle rustplaats te geven. (roman)


Nooit meer alleen
Ephameron

Na de komst van je kind ben je nooit meer alleen. Ephameron bundelt impressies over ouderschap en het krijgen van een kind tot een gevoelig en sfeervol beeldverhaal (graphic novel)

Info concert