Deze podcast vertelt je niet alleen het persoonlijke verhaal van Karl Meesters, die door een genetische aandoening bijna blind is, maar ook over zijn vzw rien à voir, over de samenwerking met het Radiokoor en de kracht van muziek, en neemt de luisteraar - in 3D-geluid! - mee tot op de repetitieplek van de zangers...

beluister de podcast: spotify - apple - google - deezer - audioboom

Het zou een gezellige babbel bij het haardvuur kunnen zijn: Karl Meesters (oprichter van rien à voir), Bart Van Reyn (muziekdirecteur Vlaams Radiokoor) en Alain De Ley (artistiek directeur Vlaams Radio Koor) over hoe dit project begon, waarom de paden van deze twee organisaties kruisten, wat het betekent om blind of slechtziend te zijn en hoe muziek uiteindelijk alles en iedereen met elkaar verbindt.

“iedereen komt drama's tegen in zijn leven. de vraag is niet of je ze tegenkomt - de vraag is hoe je ermee omgaat”
- karl meesters

Maar het is meer dan een gewone podcast: het is een rien à voir project. Dus werd voor de productie samengewerkt met PXL MUSIC-Research, die pioniers zijn op vlak van "immersive audio technology" of 3D geluid. Wil je ten volle van deze podcast genieten? Zet dan zeker je hoofdtelefoon op - je mag ons later bedanken voor de auditieve ervaring. En vergeet geen tickets te kopen voor het concert....

beluister de podcast op:

spotify apple ​• google deezer ​• audioboom

“een koor symboliseert de kracht en energie die kan vrijkomen als mensen samenkomen”
- karl meesters

De voorbije maanden waren voor rien à voir een droom: ze werkten een aantal unieke concerten uit, waaronder deze reeks met het Vlaams Radiokoor.

De rien à voir concertreeks met het Radiokoor olv Bart Van Reyn ging in première op 26 september in Studio 4 van Flagey (Brussel). Karl brengt zijn verhaal live, het Vlaams Radiokoor vult aan waar woorden tekort schieten - met muziek van onder meer Ólafur Arnalds, Gustav Mahler, Eric Whitacre, Francis Poulenc en Ola Gjeilo.

Info concert