Waarom we doen wat we doen

Toen het Vlaams Radiokoor werd opgericht waren opnames schaars. Alleen door muziek live op te voeren, kon je ze beleven. Die oorsprong is nog altijd de drijfveer van het Radiokoor.

Het koor bestaat vandaag om ons vocaal erfgoed en de zangkunst te bewaren, en er nieuwe elementen aan toe te voegen. Door deze muziek te zingen, blijft ze leven. Als ze blijft leven, kan ze volgende generaties raken en inspireren.

Een dat doen we onder meer met het:

Radiokoor atelier

Tous ensemble; daar geloven we in. Want het Radiokoor is ook en vooral een levend portaal voor repertoire, kennis, ervaring en stemmen. Het maakt ons vocaal erfgoed toegankelijk voor zangers en publiek, en investeert tegelijk in de creatie van nieuw stemwerk. Zo voedt het koor amateurs en professionals met programma, techniek en expertise.

Stap binnen in ons atelier, met workshops en masterclasses, coaching en stages, samenzang en open repetities.

Ontdek hier al onze atelier-projecten.