Welgestelde alleenstaande man (46j.) zoekt charmante dame om hem te vergezellen tijdens een rijkelijk diner, een avond in het theater of een uitstap naar het platteland.

Deze voorstelling geeft een spannend portret van de gruwelijke grappenmaker Henri-Désiré Landru, wiens geheim wellicht nooit helemaal onthuld zal worden...

“De compositie – toneelmuziek voor blaaskwartet, twee zangeressen en verteller – is van hoog niveau en haalt het maximale uit de kleine bezetting. Decleir is het vertellen zo meester dat iedereen van begin tot eind aan zijn lippen hangt.” – Place de l’Opera

Henri-Désiré Landru, nette burgerman, charmante echtgenoot en vader van vier, blijkt een buitengewone aantrekkingskracht op vrouwen te hebben: in vier jaar tijd weet hij maar liefst 283 dames in zijn netten te verstrikken. Uiteindelijk verdwijnen ze allemaal jammerlijk in zijn oven.

Behalve hoge stapels kleren en wat as, blijft er van zijn slachtoffers niets over. De enige getuige van deze gruweldaden is Landru zelf, maar tijdens zijn proces lost hij geen woord. Integendeel! Hij weerlegt, vaak spitsvondig of zelfs komisch, elke aanwijzing tegen hem.

De rechtszaak die zijn gruwelijke daden moet bestraffen wordt zo een hilarisch spektakel dat soms meer weg heeft van een komedie: “Het is hier geen theaterzaal, monsieur Landru!”.

Programma

Jan Decleir
spel

I SOLISTI
Vlaams Radiokoor:

Jolien De Gendt
sopraan
Kelly Poukens
sopraan

Het Banket ism Francis Pollet
concept


Frederik Neyrinck

compositie

Tristan Versteven
en Brechtje Louwaard
tekst en regie

ontdek meer

Jan Decleir als seriemoordenaar

Landru geeft een spannend portret van deze gruwelijke grappenmaker, wiens geheim wellicht nooit helemaal onthuld zal worden.

lees

praktisch

info volgt