Met A Minimal Trip trachten we te vertragen en te onthaasten... van minimalisme in muziek tot mindfulness: ontdek de leeslijst van Muntpunt.

👉 ontdek deze boeken en veel meer op muntpunt.be

On Minimalism: Documenting a Musical Movement
Kerry O‘Brien and William Robin

On Minimalism vertelt hoe minimalisme de muziekscene op zijn kop zette: met verscheidene historische bronnen van de groten zoals Philip Glass en Steve Reich tot diverse stemmen van vrouwen, mensen van kleur en LGBTQ+ muzikanten die het genre vormgaven.

The Mindful Photographer
Sophie Howarth

In een wereld waar elke seconde van de dag miljoenen foto's worden gemaakt en waar snelle omgevingen creativiteit uitputten en verstikken, biedt 'De aandachtige fotograaf' een tegengif: vertragen. Jouw gids voor aandachtige fotografie, vreedzame contemplatie en een langzame creatieve praktijk, inclusief praktische opdrachten, verhelderende concepten en inspirerende verhalen.

De macht van nietsdoen: een radicaal verzet tegen de aandachtseconomie
Jenny Odell

Niets is vandaag de dag moeilijker dan nietsdoen. Maar in een wereld waarin we er alleen maar toe doen als we 24/7 ‘aan’ staan, is nietsdoen misschien wel de belangrijkste vorm van verzet. Jenny Odell zet aan om anders te denken over productiviteit, opnieuw verbinding te maken met onze omgeving en betekenisvolle vormen van geluk te ontdekken.


Zitten: rust vinden voor jezelf, voor je medemens, voor de wereld
Peter De Graef

Zitten. Gewoon even de ogen sluiten, verstand op nul. Doodeenvoudig, maar aartsmoeilijk tegelijkertijd, want wat je in je binnenste aantreft is rommelig. Waardoor veel mensen na een eerste keer zitten tot het besluit komen: ‘Dat is niets voor mij. Ik word daar zenuwachtig van’. Een foute inschatting. Je wordt niet zenuwachtig, je bént zenuwachtig. Peter De Graef toont hoe het anders kan. Jij, je medemens en de wereld in het algemeen zullen er beter van worden.


Headspace: voor een hoofd vol leegte
Andy Puddicombe

Per dag schieten er duizenden gedachten door je hoofd. Tijdens het werk, fietsen, autorijden, een gezellig diner of 's nachts in bed. Andy Puddicombe laat je in Headspace zien hoe je in tien minuten je hoofd tot rust kunt brengen. De oefeningen uit dit boek zijn snel, makkelijk en effectief. Leer hoe je je makkelijker kunt concentreren, hoe je meer rust en kalmte kunt ervaren en wat je kunt doen om lekker en ontspannen te slapen.

Garden for the Senses: How Your Garden Can Soothe Your Mind and Awaken Your Soul
Kendra Wilson

Kendra Wilson vertelt hoe je kan tuinieren om alle vijf zintuigen - aanraking, zicht, gehoor, geur en smaak - te stimuleren, een verbinding met de wereld om je heen op te bouwen en vreugde en verwondering in het alledaagse te brengen. Ontdek hoe simpelweg buiten zijn je kan helpen gronden en kalmeren, en leer welke planten te kweken om zowel je mentale als fysieke welzijn te voeden.