De koude wintermaanden vragen erom: van thrillers tot aangrijpende romans, plof in de zetel met deze leeslijst van Muntpunt.

👉 ontdek deze boeken en veel meer op muntpunt.be

Winter
Ali Smith

In de opening van Winter herkennen we A Christmas Carol van Dickens. In het kerstdiner dat daarop volgt passeren verschillende personages en intriges. Een wonderlijk, meeslepende boek over familie en kerst.

The Mistletoe Murder and Other Stories
P.D. James

Een bundel met vier Engelse kortverhalen die zich afspelen tijdens kerst, geschreven door de bekende misdaadauteur P. D. James.

Kerstdagen: 12 verhalen en 12 feestelijke recepten voor 12 dagen
Jeanette Winterson

Of ze nu heidens of Bijbels of gothic of autobiografisch zijn, de twaalf verhalen in Kerstdagen wakkeren onze kinderlijke verbazing over kerst aan. Die vult Winterson aan met eigen bijzondere kerstherinneringen en twaalf feestelijke, nostalgische kerstrecepten.

Kerst met Poirot
Agatha Christie

Een klassieke ‘whodunnit’. Poirot wordt te hulp geroepen als op kerstavond de oude, invalide eigenaar van een groot landgoed vermoord wordt teruggevonden.

Woeste hoogten
Emily Brontë

Een klassieker en één van de beste romans uit de Engelse literatuur, met een befaamde kerstscène. Een ideaal boek om te verslinden in de donkere wintermaanden.

Dit soort kleinigheden
Claire Keegan

Een ijzersterke debuutroman, over de voelbare angstcultuur die een Iers stadje rond kerst 1985 in de greep houdt in nasleep van de gruwelijke ontdekkingen rond de zogenaamde magdalene-wasserijen.