Het Vlaams Radio Koor opende het seizoen in het Concertgebouw Amsterdam met een indrukwekkende 'Boris Godounov'.

Het Vlaams Radio Koor is niet alleen een vaste waarde in eigen land, ook internationaal blijven de zangers niet onopgemerkt. Dit seizoen staat het koor maar liefst 6 keer in het legendarische Concertgebouw Amsterdam. Op het programma: Britten's War Requiem met het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam onder leiding van Mariss Jansons en de Matthäus-Passion van Bach met het Nederlands Kamerorkest onder leiding van Marc Albert.

Afgelopen weekend trapte het koor het nieuwe seizoen af met Moussorgsky's meesteropera Boris Godounov onder leiding van Pablo Heras-Casado. Pers en publiek werden getrakteerd op een overrompelende seizoensopener.

herbeluister de live radio-opname van Boris Godounov

De Volkskrant:
In de vier uur die volgen tonen koor en orkest onder leiding van de Spaanse sterdirigent Pablo Heras-Casado zich op de toppen van hun kunnen [...] Het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor met het Vlaams Radio Koor schakelen moeiteloos, zoals tussen de minimalistische begeleiding van de oude monnik Pimen (de gloedvolle bas Ante Jerkunica), die melancholisch zijn laatste werkdag bezingt, en de onstuimige stemming van zijn jonge, ambitieuze leerling Grigori (Dmitry Golovnin).

Opera Magazine:
Linksachter stonden in een gezamenlijke opstelling het Groot Omroepkoor en het Vlaams Radio Koor. De combinatie vertolkte op indrukwekkende wijze de reacties van het gemanipuleerde Russische volk, uitmondend in de teder-klagend gezongen slotregels door de dwaas-wijze bedelaar: “Huil, hongerig volk van Rusland.”

Basia Con Fuoco:
Groot Omroepkoor en Vlaams Radio Koor (instudering Martin Wright) klonken niet anders dan dat ik van ze gewend ben, gewoon top.