Benieuwd naar onze nieuwste succesvolle productie? De productie Egmont speelt de komende maanden bijna tien keer in Vlaanderen en Nederland. Dit is je kans om meesterverteller Jan Decleir te zien schitteren op het toneel. De eerste persreactie zullen je alvast overtuigen.

🎫 Ontdek hier de kalender met de komende speeldata in jouw buurt en boek vandaag nog jouw tickets.

De Standaard: Als Jan Decleir spreekt zwijgt het volk

"Uit een geschiedenisles put Het Banket een onderhoudende theatrale lezing waarin meesterverteller Jan Decleir het publiek achter zijn lessenaar het zwijgen oplegt." Journaliste Charlotte De Somviele vraagt zich na de voorstelling af of Europa vandaag de dag weerbaarder zou zijn? De sfeervolle muziek van Beethoven en Alain Craens, live uitgevoerd door het Vlaams Radiokoor en een intiem ensemble van blazers en slagwerk, trekt je alvast mee in het verhaal rond de onthoofding van de graaf van Egmont.

👉 lees meer

Gazet van Antwerpen: indrukwekkend muziektheater

Journalist Ward Bosmans bezocht de repetitiesessies van Egmont en sprak met Mechelse regisseur Tristan Versteven over artistiek puzzelen tussen muzikanten en theatermakers. "De gebeurtenissen van toen zijn enerzijds interessant om te vertellen omdat ze onze geschiedenis hebben bepaald. Anderzijds is er de tijd van Beethoven en Goethe die muziek en teksten schreven over de Graaf van Egmont als protest tegen de komst van Napoleon. Bovendien was de aanzet tot de 80-jarige oorlog en de Beeldenstorm merkwaardig genoeg het feit dat de graan- en de energieprijzen toen heel hoog waren", aldus regisseur Tristan Versteven.

👉 lees meer

Info concert