Het Vlaams Radiokoor zorgt dit jaar voor een betoverend warme en heerlijk intieme kerst, met polyfonische werken van vroeger en nu. In de donkerste tijd van het jaar brengt het Radiokoor een warme boodschap van hoop en liefde, nieuw leven en een frisse start.

Het Anemos Saxofoonkwartet, vier jonge Belgische muzikanten die de saxofoon en zijn repertoire in een nieuw daglicht brengen, past wonderwel in dit stemmige kerstprogramma - dat naar goede gewoonte wordt afgesloten met enkele sfeervolle klassieke Christmas Carols. Fijne kerstdagen!


"O licht geboren uit licht, O Jezus verlosser van de wereld” Zo begint het titelwerk van dit kerstprogramma, geschreven door Thomas Tallis die - helemaal terecht - naam en faam kreeg met zijn religieuze vocale muziek. Er liggen trouwens nog andere pareltjes uit de renaissance en barok onder onze kerstboom dit jaar: Orlando di Lasso, Giovanni Gabrieli, Johann Sebastian Bach - de manier waarop zij de stemmen van het koor kunstig vervlechten blijft indrukwekkend, en steeds weer emotioneel.

Geïnspireerd door de meesters uit het verleden bouwen hedendaagse componisten verder op de eeuwenoude technieken van de polyfonie, en laten hun versie van van deze stem-kunst horen. De gekozen werken van Jan Sandström, Veljo Tormis en Eric Whitacre sluiten - ondanks de eeuwen die ertussen liggen - haast naadloos aan bij hun grote voorbeelden.

Programma

Francis Poulenc
Salve Regina FP 110

Giovanni Gabriel
O Magnum Mysterium, C. 3 (arr. F. Crowley)

Orlando di Lasso
Die kalte Nacht (arr. F. Graef)

Thomas Tallis
O Nata Lux (arr. C. Forshaw)

Johann Sebastian Bach
’Nun komm, der Heiden Heiland’ BWV 659 / Weil du mein Gott und Vater bist (arr. F. Crowley) / Zion hört die Wächter singen (arr. F. Crowley)

Eric Whitacre
Lux Aurumque

John Tavener
The Lamb

Veljo Tormis
Estonian lullaby

Jan Sandström/Michael Praetorius
Es ist ein Ros' entsprungen

met de steun van Beside Tax Shelter en de Belgische Taxshelter

Christmas Carols:

Percy Grainger,
The Sussex Mummer's Christmas carol (traditional)

Boris Ord
Adam Lay Ybounden

David Wilcox
Gabriel's Message

Bobby Helms
Jingle Bell Rock

Jonathan Rathbone
The Oxen

David Wilcox
Tomorrow Shall Be My Dancing Day

Charles Wood
Ding Dong Merrily on High

Stille Nacht

praktisch

🎫 TICKETS
€18

📍 ABDIJ VLIERBEEK
Abdij Vlierbeek, 3010 Leuven

🗺️ zo bereik je de Abdij Vlierbeek