Kristien Dirkx is een kunstenares die een unieke kijk heeft op kleur en vorm. Afgestudeerd aan LUCA, school of arts, in de richting Schone Kunsten in 2000, heeft ze zich ontwikkeld tot een multidisciplinaire kunstenares die met verschillende media werkt om haar eigen unieke universum te creëren.

Haar werk is een voortdurende zoektocht naar balans en afstemming, en het gaat altijd over de relatie tussen mens en natuur. Het is een constant proces van werken met verschillende materialen, zowel experimenteel als georkestreerd, om een ​​uniek persoonlijk universum te creëren dat intuïtief is en toch gevoed wordt door de invloed van kunstgeschiedenis en onderzoek.

Kristien Dirkx creëerde voor The Juliet Letters mobielen, die zwevend boven het podium de liefde visualiseren: in haar typische stijl en geïnspireerd door quotes uit de verschillende werken - dartel, speels, prikkelend.

Kristien's kleurgebruik is fascinerend. Het is een zoektocht naar de manier waarop kleuren op elkaar inwerken en elkaar beïnvloeden, en hoe deze interactie van kleuren een effect heeft op de kijker. Door het bestuderen van kleurtheorieën en het lezen van de ideeën van Wittgenstein en Albers heeft ze haar liefde voor kleur nog meer versterkt.

In haar abstracte werken verwijst het spel van licht en kleur vaak naar het verstrijken van de tijd. Het is een weergave van de sporen van een visuele aanwezigheid, die onmogelijk vast te leggen zijn, en de angst dat de tijd voorbijgaat zonder deze volledig te ervaren en te voelen, alleen om vast te houden in een afgebeelde herinnering.

Haar meer figuratieve schilderijen en sculpturen stralen sensualiteit uit. Het zijn beelden die voortkomen uit de herinnering aan een gedachte zoals ervaren in een (dag)droom, de zintuigen en de menselijke aanraking. Het surrealistische wordt een nieuwe realiteit.

Kristien's werk wordt onderdeel van zijn omgeving en laat altijd een spoor achter. Of het nu in de ruimte is waar het fysiek aanwezig was of in het geheugen van de toeschouwer. Het creëert een nieuwe dynamiek tussen mens en natuur, die bedoeld is om waarde toe te voegen aan beide.

Kristien Dirkx creëerde voor The Juliet Letters mobielen, die zwevend boven het podium de liefde visualiseren: in haar typische stijl en geïnspireerd door quotes uit de verschillende werken - dartel, speels, prikkelend.

Info concert