Het Vlaams Radiokoor bevindt zich dit voorjaar tussen hemel en aarde, want hun nieuwste cd C.P.E. Bachs Die Auferstehung und Himmelfahrt Jesu krijgt lovende kritieken van vakpers en media.

Crescendo Magazine roept het album uit tot een nieuwe discografische standaard en ziet Bart Van Reyn als een flamboyante dirigent die het werk van C.P.E. Bach een flair geeft die vrij is van enige maniëristische overdaad. “Een prachtig samenspel van volume en contrast.”

Ook de Belgische krant La Libre deelt in haar recensie de nodige sterren uit: "Aan het hoofd van het barokorkest Il Gardellino en het Vlaams Radiokoor brengt Bart Van Reyn een evenwichtige versie waarin dynamiek en kracht samengaan".

De Vlaamse dirigenten hebben duidelijk iets met C.P.E. Bachs Die Auferstehung und Himmelfahrt Jesu, aldus Klara. Volgens deze radiozender verbleekt de nieuwe versie van het Vlaams Radiokoor niet bij andere opnames, integendeel.

Door zijn dramatischere aanpak en keuze voor tragere tempi toont Van Reyn zich een krachtiger en kleurrijker verteller, zo benadrukt de redactie zelfs in de online recensie. Cultuurpakt spreekt van een fascinerende cd, verhalend en meeslepend van begin tot eind.

Niet te missen! scandeert Classical Explorer.

"Het is lang geleden dat Die Auferstehung und Himmelfahrt Jesu van C.P.E. Bach een goede opname heeft gehad", geeft dirigent Bart Van Reyn toe in een interview met de blogsite Planet Hugill, “en nu is het aan deze generatie om zich in het werk te verdiepen en het 'een nieuw likje verf' te geven. Het wordt zelden uitgevoerd, de gemiddelde muziekliefhebber heeft er waarschijnlijk nog maar pas van gehoord en het werk verdient het om bij een breder publiek onder de aandacht gebracht te worden.”

Ontdek Die Auferstehung und Himmelfahrt Jesu nu op Spotify of koop jouw exemplaar op Passacaille Records.

Info concert