Lieven Debrauwer, geboren in Roeselare, werd bekroond voor zijn fims ‘Pauline & Paulette’ (Festival International du Film de Cannes) en ‘Confituur’ (openingsfilm van Venice Days, een splinternieuwe sectie op het filmfestival van Venetië). Momenteel is Lieven vooral zeer actief met zijn jeugdliefde: theater! Intussen vormt hij al 20 jaar een duo met pianist met Marc Maes, in verschillende muziektheaterproducties.

Lieven Debrauwer is cineast, conférencier en cabaretier, werd geboren in Roeselare en was al vroeg gebeten door het acteervirus.

Hij stond als tiener op de planken met een jeugdtoneelgroep, en maakte op 15- jarige leeftijd zijn eerste film.

In 1988 behaalt hij het diploma fotografie aan het HIGRO te Gent en de prijs voor de beste student praktijk & technologie fotografie.

In juni 1996 draait Lieven de kortfilm ‘Leonie’ met Dora van der Groen en Frans Buckinx in de
hoofdrollen. Het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap subsidieert het project. De film valt al meteen in de prijzen: Beste Belgische Kortfilm (Internationaal Filmfestival Gent) en Prix du jury (officiële selectie) (Festival International du Film de Cannes).

Begin november 2000 vangt Lieven de opnames aan van zijn eerste langspeelfilm ‘Pauline & Paulette’, met Ann Petersen en Dora van der Groen in de titelrollen.

Op 13 mei 2001, op moederdag, kent de film zijn wereldpremière op de ‘Quinzaine des réalisateurs’
op het Festival International du Film de Cannes. De film wint er de Prix du Public Forum en een speciale juryprijs van de Oecumenische jury.
In Vlaanderen wordt de film op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen bekroond met maar liefst 5 Plateauprijzen: beste film, beste regisseur, beste scenario, beste actrice (Dora van der Groen), en de publieksprijs.

Op 2 september 2002 draaide ‘Confituur’ als openingsfilm van Venice Days, een splinternieuwe sectie op het filmfestival van Venetië. Het publiek applaudisseert zelfs tijdens de film en beloont de aanwezige cast en crew met een langdurige staande ovatie.
Een paar weken later mag ‘Confituur’ het filmfestival van Vlaanderen Gent beëindigen als slotfilm. Het Vlaamse publiek reageert ook hier erg hartelijk.

Momenteel is Lieven vooral zeer actief met zijn jeugdliefde: theater! Intussen vormt hij al 20 jaar een duo met pianist met Marc Maes, in verschillende muziektheaterproducties.

In september 2018 verscheen bovendien het eerste boek van Lieven Debrauwer, een geparfumeerder autobiografie: Passie en Parfum.

www.lievendebrauwer.com

concerten met Lieven Debrauwer, special guest