Waarom we doen wat we doen

Toen het Vlaams Radiokoor werd opgericht waren opnames schaars. Alleen door muziek live op te voeren, kon je ze beleven. Die oorsprong is nog altijd de drijfveer van het Radiokoor.

Het koor bestaat vandaag om ons vocaal erfgoed en de zangkunst te bewaren, en er nieuwe elementen aan toe te voegen. Door deze muziek te zingen, blijft ze leven. Als ze blijft leven, kan ze volgende generaties raken en inspireren.

Een dat doen we onder meer met:

vocal fabric

Zang laten leven. Mensen laten voelen. Stemmen laten groeien.

vocal fabric is het open laboratorium van het Vlaams Radiokoor, waarin we de grenzen van a capella muziek opzoeken en doorbreken. Tijdens deze concerten zijn stemartiesten en publiek even verenigd door een emotionele band: tijdelijk en vluchtig, maar de indruk is permanent – als een tatoeage op de ziel.

Ontdek hier al onze vocal fabric projecten.