George Frederick Händel – Coronation Anthems
Joseph Haydn
– Te Deum

Als pas genaturaliseerde Brit dankte Händel in 1727 zijn nieuwe vaderland met een grootse lofzang ter ere van King George II. Na die eerste uitvoering begeleidde Coronation Anthems elke nieuwe kroning van een Britse vorst. Het werk werd immens populair en droeg zo bij tot Händels imago van ‘bombastische’ componist.

Sebastiaan van Steenbergen

Sinds april 2000 is Sebastiaan van Steenberge Kapelmeester bij de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen. Hij combineert dit met opdrachten als docent muzikale opvoeding en activiteiten als componist en organist.

Antwerps Kathedraalkoor

ensemble

Het Antwerps Kathedraalkoor heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1382. Het huidige koor bestaat uit ongeveer 80 zangers: de jongste zitten in het derde leerjaar en de oudsten op de universiteit. Naast het opluisteren van de wekelijkse erediensten in de kathedraal, concerteert het koor ook vaak in het buitenland.

vanaf info

Kathedraal Antwerpen - Groenplaats 21, 2000 Antwerpen |