Zelfs na anderhalve eeuw boezemt de naam Arnold Schönberg nog vaak angst in. Van die fobie helpt het festival Aimez-vous Schönberg ter ere van zijn jubileumjaar u vast vanaf.

Want hoewel we de man vooral associëren met zijn soms wat berekende twaalftoonstechniek, is er een schat aan repertoire die zelden gehoord wordt omdat de dodecafonie als een zwaard van Damocles boven Schönbergs hoofd hangt.

Maar de jongere Arnold kon evengoed romantisch over zijn schouder kijken, of liet zich inspireren door de kunststromen om hem heen. Zo staat dit weekend met Pierrot lunaire en Verklärte Nacht helemaal in het teken van zijn connectie met het symbolisme… en dus ook met Claude Debussy.

Programma

Arnold Schönberg
Kammersymphonie Nr. 1, Op. 9b

Claude Debussy
Nocturnes, L. 91

Arnold Schönberg
Verklärte Nacht, Op. 4 (version 1943)

_____
met de steun van Beside Tax Shelter en de Belgische Taxshelter

concert in het kader van Flagey : Aimez-Vous Schönberg ?

Dit jaar viert Flagey de 150ste geboortedag van Arnold Schönberg met een weekend vol uitzonderlijke concerten en artiesten. Schönberg was een muzikaal visionair die de eigenheid van de tijdsgeest vatte. Geworteld in de romantiek, ontwikkelden zijn muzikale ideeën zich tot een essentieel onderdeel van het twintigste-eeuwse repertoire.

praktisch

🎫 TICKETS
€41 > €5

📍 FLAGEY
Heilig Kruisplein, 1050 Brussel

koop tickets