Inge Spinette leidt een dubbele carrière als Lied-interpreet en opera oach sinds 1992 in De Munt. Daarnaast is ze docente Lied aan het Koninklijk Conservatorium Brussel sinds 1992. Ze gaf reeds talloze recitals met gerenommeerde zangers zoals José van Dam, Jennifer Larmore, Sophie Koch, Franz-Josef Selig, Ilse Eerens, Yves Saelens op talrijke podia in België in het buitenland.

Haar discografie is omvangrijk en bevat zowel cd's met vokaal werk als opnames met vierhandig piano en twee piano's met pianist Jan Michiels. Haar album 'Franse Mélodies Le Promenoir des Deux Amants' werd in 2000 bekroond met de Grand Prix du disque lyrique in Parijs.

lees meer over Inge Spinette

Inge Spinette studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium Brussel waar ze het Hoger Diploma Piano met grote onderscheiding behaalde in de klas van André De Groote. Vervolgens specialiseerde ze zich in Liedbegeleiding aan de Guildhall School in London, waar ze twee postgraduaten behaalde voor lied en voor operabegeleiding. Haar leraars waren onder andere Graham Johnson, Helmut Deutsch, Gérard Souzay en Dalton Baldwin.

Sinds 1992 is ze verbonden aan de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel als repetitor voor de zangsolisten met dirigenten als Antonio Pappano, Kazushi Ono en Alain Antinoglu. Ze wordt regelmatig gevraagd om zangwedstrijden te begeleiden waaronder de Koningin Elisabethwedstrijd (2000, 2004, 2008, 2011, 2018). Ook begeleidde zij masterclasses door Vera Rosza, Lucienne Van Dijck, Grace Bumbry, José Van Dam, Sarah Walker, Raina Kabaivanska, Sir Donald MacIntyre, Udo Reinemann, Stuart Burrows, Andreas Scholl en Tom Krause.

Als liedbegeleidster is ze te horen op talrijke binnen- en buitenlandse podia met zangers als José Van Dam, Sophie Koch, Katarina Gubanova, Christianne Stotijn, Iwona Sobotka, Jennifer Larmore, Nathan Berg, Franz-Josef Selig, Juha Kotilainen, Hendrickje Van Kerckhove, Ilse Eerens, Lore Binon, Yves Saelens, Tijl Faveyts, Reinoud Van Mechelen en Jan Van der Crabben. Met pianist Jan Michiels vormt ze het pianoduo YINGYANG.

Haar discografie omvat tientallen opnames met divers repertoire waarvan ‘Le promenoir des deux amants’ bekroond werd met Le Grand Prix Lyrique voor de beste Franse lied-cd met werk van Fauré, Duparc en Debussy.

concerten met Inge Spinette, piano