De Oostenrijkse dirigent Jan Schweiger leidt het Koor van Opera Vlaanderen sinds januari 2014. Bij Opera Vlaanderen gidste hij het koor al door talrijke producties.

De Oostenrijkse dirigent Jan Schweiger leidt het Koor van Opera Vlaanderen sinds januari 2014.

Hij studeerde zang, koor- en orkestdirectie aan het Mozarteum Salzburg. In 2003 werd hij lid van het Arnold Schönberg Chor, waar hij samenwerkte met dirigenten zoals Claudio Abbado, Nikolaus Harnoncourt, Ádám Fischer en Sir Simon Rattle.

Vanaf 2007 werd Schweiger koorleider van het Operakoor in Heidelberg. Vandaag beheerst hij een veelzijdig koorrepertoire, als zanger en dirigent.

Bij Opera Vlaanderen gidste hij het koor al door talrijke producties, waaronder Lady Macbeth van Mtsensk, Elektra, Akhnaten, Tannhäuser, Armida, La Bohème, Idomeneo en Otello (in de versies van Verdi en Rossini). Hij nam tevens de muzikale leiding op zich van Così fan tutte, Die Zauberflöte en Faurés Requiem in een bewerking van Wim Henderickx. Recent leidde Schweiger het Koor in succesvolle producties van Das Wunder der Heliane, Le Duc d’Albe, Falstaff, Parsifal, La Clemenza di Tito, De Speler en Lohengrin.

concerten met Jan Schweiger