Eén van de grootste klassiekers ter wereld. Een imposant werk dat een donker fluwelen universum creëert, meteen naar de keel grijpt en zelfs de hevigste hardrock-fan stil weet te krijgen. Een werk omringd door vraagtekens, discussies en geheimen. Het Requiem van Mozart.

Even imposant en donker, maar uit een totaal ander universum is Lux Aeterna van György Ligeti. Wereldbekend geworden nadat Stanley Kubrick het in 1968 koos voor de soundtrack van zijn ‘2001: A Space Odyssey’ en geïnspireerd door werk van de 15de eeuwse Johannes Ockeghem.

Programma

Wolfgang Amadeus Mozart
Requiem in d-moll, KV 626

György Ligeti
Lux Aeterna

ontdek meer

vocal fabric podcast

Bart Van Reyn neemt Sander De Keere en de luisteraar mee in het donkerfluwelen universum van deze klassieker, omsluierd door mysteries en vraagtekens.

beluister de podcast

ontdek

Pieter Bergé, hoogleraar musicologie aan de KU Leuven, vertelt aan de Interne Keuken-tafel over zijn boek: Wie schreef het requiem van Mozart?

beluister de podcast

tekst & vertaling

Lees mee met de teksten van het Requiem, vertaald naar het Nederlands en het Frans.

download gezongen tekst

symfomania! (8+)

Tekenen, spelen, zingen, luisteren... en vooral genieten van de muziek van Mozart! Ontdek deze leuke handleiding voor jonge muzikale doe-hoe-zelvers.

download symfomania! diy

het requiem

Het Nederlandse NPO Radio 4 zorgt voor een snelle introductie tot Mozarts Requiem.

lees meer

praktisch

update: overlegcomité 3 december 2021

Vanaf maandag 6 december zijn enkel voorstellingen en concerten zittend met minder dan 200 toeschouwers toegelaten. De Warande doet zo snel mogelijk een update aan bezoekers die een ticket kochten voor een voorstelling in de Warande tussen 6 en 31 december 2021. Communicatie via www.warande.be. Meer info.