In 2018 ontving tenor Peter Gijsbertsen de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding in de klassieke muziek. Daarvoor ontving hij reeds de John Christie Award (Glyndebourne Festival Opera) en won drie prijzen op het Internationaal Vocalisten Concours, waaronder de hoofdprijs voor Lied.

Recentelijk zong Peter de operarollen Tamino in Mozart’s Die Zauberflöte (Scottish Opera, Nouvel Opéra Fribourg), Alfredo in Verdi’s La Traviata (Scottish Opera, Longborough Festival Opera), The Novice in Britten’s Billy Budd (Bolshoi Theatre, Glyndebourne and BAM New York), Janiček in Dagboek van een verdwenene van Janáček (Opéra de Lyon/Opéra de Rennes/Muziektheater Transparant) en Acis in Händel’s Acis and Galatea (Nouvel Opéra Fribourg).

Concertant trad Peter op inDe Mattheus Passion van Bach (Koninklijk Concertgebouw Orkest (uitgebracht op DVD met Art House), Kammermusik 1958 van H.W. Henze (NDR Hamburg, uitgebracht op cd met Wergo) en Pulcinella van Stravinsky (Rotterdams Philharmonisch Orkest).

Peter nam reeds vele cd’s op met het label Phaedra met werken van Schubert, Clara en Robert Schumann, Strauss, Duparc en Mortelmans.

Op de agenda staan o.a. Erscheinung eines Jünglings in Die Frau ohne Schatten van Strauss (Nederlandse Nationale Opera), Alfredo in La Traviata van Verdi (Festival Classique), andalsmede vele recitals in binnen- en buitenland.

concerten met Peter Gijsbertsen, tenor