Gioachino Rossini – Petite Messe solennelle

De Petite Messe solennelle, het ultieme meesterwerk van Rossini, is alleen maar klein te noemen vanwege de bezetting: vier solisten, een koor en slechts een piano en een harmonium als instrumentatie. Maar dankzij het meesterschap van zijn schepper heeft het een ongelooflijke dramatische impact en de statige plechtigheid van een ‘grote’ mis. Met deze Petite Messe schreef Rossini zijn muzikaal testament als componist.

met:
Hasmik Torosyan, sopraan / Anthea Pichanick, contralto / Cyrille Dubois, tenor / Daniele Antonangeli, bas-bariton

Tanguy de Williencourt, piano / Bart Rodyns, harmonium

Bart Van Reyn

Bart Van Reyn is vanaf seizoen 19-20 muziekdirecteur bij het Vlaams Radiokoor. Zijn heldere visie op repertoire en grote passie voor het métier maken hem de ideale match voor het Radiokoor.

lees de biografie

15 Avenue Montaigne, 75008 Paris (FR) | +33 (0)1 49 52 50 50

www.theatrechampselysees.fr

> box office