In deze kaskraker uit 1984 vertelt regisseur Milos Forman het ongelooflijke verhaal van de 18de-eeuwse Weense componist Antonio Salieri, en zijn diep afgrijzen als hij ontdekt dat het muzikale genie waar hij zelf zo naar verlangt door de natuur aan de vulgaire, alledaagse en ondeugende jonge componist Mozart gegeven is. De afgunst van Salieri voedt zijn snode plan om Mozart naar de ondergang te drijven – ook al is hij onweerstaanbaar aangetrokken door het genie en zijn muziek.

Milos Forman creëerde met Amadeus een schitterend en somptueus kostuumdrama, bekroond met maar liefst 8 Academy Awards®, met als ster van het verhaal de muziek van Mozart die in ons collectief geheugen zit.

Amadeus (1984)

Milos Forman, regisseur
Wolfgang Amadeus Mozart, muziek

Dirk Brossé

Dirk Brossé (°1960, Gent) is een veelzijdig componist en een gerespecteerd dirigent op de internationale muziekscène. Momenteel is hij Music Director van The Chamber Orchestra of Philadelphia, muziek directeur van het Filmfestival Gent, en Music Director en principal conductor van de Star Wars in Concert World Tour.

lees de biografie

Brussels Philharmonic

orkest

Brussels Philharmonic werd in 1935 opgericht door de Belgische openbare omroep (NIR), en concerteerde in de loop van zijn bestaan met internationale topdirigenten en -solisten. Het orkest heeft een uitstekende reputatie voor het creëren van nieuwe composities, en werkte samen met wereldvermaarde componisten als Bartók, Stravinsky, Messiaen en Francesconi.

Flagey, Heilig-Kruisplein, 1050 Brussel | +32 2 641 10 20

www.flagey.be