Programma

Leonard Bernstein – Chichester Psalms
Wolfgang Amadeus Mozart
– Grosse Messe in c-moll, KV 427

Playlist

inleiding

Met Chichester Psalms verzoende Leonard Bernstein de bruisende wereld van Broadway met zijn eigen visie op religie, door de latino ritmes uit zijn musicals te verwerken in een groots koorwerk.

De Joodse roots van Bernstein zijn duidelijk aanwezig, maar zijn boodschap was in de eerste plaats optimistisch: "Zie, hoe mooi en lieflijk het is, indien broeders eendrachtig bij elkaar wonen”.

artiesten

David Reiland

dirigent

De jonge Belgische dirigent David Reiland maakt internationaal furore met interpretaties van Mozart en het Franse romantische repertoire. Na zijn opleiding in Brussel, Parijs en Salzburg assisteerde hij vooraanstaande dirigenten als Simon Rattle, Iván Fischer en Vladimir Jurowski. Vandaag is hij muziekdirecteur bij het Orchestre National de Metz en de Sinfonietta de Lausanne.

Orchestre National de Metz

ensemble

L'Orchestre national de Metz brengt zo'n 80 concerten per jaar, in de zaal van l’Arsenal in Metz waar ze in residentie zijn, in de regio (Reims, Strasbourg), in de rest van Frankrijk en in de buurlanden. Het orkest wil een band creëren tussen de plaats waar het repeteert en waar het concerteert, en in grote steden of kleine dorpen de kracht van muziek en culturele diversiteit tonen.

praktische info

Tickets

vanaf €8

locatie

concert

Cité Musicale-Metz - 3 Avenue Ney, 57000 Metz (FR) |

ticketshop

> online
www.citemusicale-metz.fr

meer van dit