In hartje Londen, op een steenworp van Westminster Abbey, Big Ben en Buckingham Palace staat de Cenotaph. Een gigantische kalkstenen grafzerk die de (Britse) oorlogsslachtoffers uit beide wereldoorlogen herdenkt.

Geïnspireerd door het monument schreef componist Simon Haw in 2018 een gelijknamig en even aangrijpend requiem. Samen met de iconische bearskins van de Band of the Grenadier Guards voeren Brussels Philharmonic en het Vlaams Radiokoor deze muziek uit op de tachtigste verjaardag van De Bevrijding. Een pakkende muziekbelevenis met een brandend actuele boodschap.

Simon Haw
Cenotaph Requiem

Hubert Parry
Songs of Farewell: There is an Old Belief

De integrale opbrengsten van dit concert gaan naar goede doelen en liefdadigheidsinstellingen die de betrekkingen tussen het Verenigd Koninkrijk en België bevorderen, waaronder Colonel's Fund, Royal Belgian Benevolent Society, Talbot House in Poperinge, Flanders Fields Memorial Garden in Londen, Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde en Shout at Cancer.

_____
met de steun van Beside Tax Shelter en de Belgische Taxshelter

Dedicated to Her Majesty The Queen
Cenotaph Requiem is a Universal Act of Remembrance; a poignant musical reflection on service and sacrifice to the Nation, given by all soldiers, sailors and airman in the face of adversity.

praktisch

🎫 TICKETS
€45 > €35

📍 CONCERTGEBOUW BRUGGE