Concerten met live publiek zijn voorlopig niet mogelijk. Gelukkig kunnen we achter gesloten deuren wel verder muziek blijven maken.

Het Vlaams Radiokoor & Brussels Philharmonic nemen dit werk van Robert Groslot op - aan het einde van de opnames kan je genieten van een concert via livestream.

-----

'I will come back' is een kameropera van Robert Groslot, gebaseerd op de autobiografische roman 'Ik kom terug' van Adriaan van Dis - die het boek herwerkte naar een libretto.

Vlaams Radiokoor & solisten van Brussels Philharmonic nemen dit werk op - aan het einde van de opnames kan je genieten van een concert via livestream.

met de steun van de Belgische Taxshelter

'Ik kom terug’ van Adriaan van Dis (Libris gewonnen in 2015) is sterk autobiografisch en verhaalt de moeizaam verlopende bezoeken van de zoon aan de steeds onhandelbaarder wordende moeder, afgewisseld met haar verhalen over haar jeugd in Brabant, haar huwelijk met een Indische man, haar leven in Nederlands-Indië, ervaringen in een Jappenkamp en haar terugkeer naar Nederland als ze inmiddels zwanger is van het kind van haar tweede man.

Dit kind is de zoon die nu als schrijver haar leven te boek stelt en terugdenkt aan zijn jeugd in het repatriantengezin, waar het leven altijd beheerst werd door de trauma’s van zijn gewelddadige vader en aan de jaren dat hij nog alleen met zijn moeder woonde, die nadrukkelijk haar geheimen koesterde en zich verdiepte in haar boeken over zaken als reïncarnatie.

In deze roman krijgt een schrijver het voorstel van zijn 98-jarige moeder om een deal te sluiten: zij vertelt hem haar verhaal en in ruil bezorgt hij haar de pillen die een zachte, vredevolle dood garanderen.

Robert Groslot I Will Come Back

ontdek meer

Beleef de livestream ook op YouTube.

kijk op YouTube

praktisch