Robert Groslot I will come back

------

'I will come back' is een kameropera van Robert Groslot, gebaseerd op de autobiografische roman 'Ik kom terug' van Adriaan van Dis - die het boek herwerkte naar een libretto.

Met: Héloïse Mas (mezzosopraan) & Thomas Oliemans (bariton)

De opname door Vlaams Radiokoor & Brussels Philharmonic van dit werk van Robert Groslot komt binnenkort uit op cd.

------

livestream van 13 november 2020 in Flagey
met de steun van de Belgische Taxshelter


'Ik kom terug’ van Adriaan van Dis (Libris gewonnen in 2015) is sterk autobiografisch en verhaalt de moeizaam verlopende bezoeken van de zoon aan de steeds onhandelbaarder wordende moeder, afgewisseld met haar verhalen over haar jeugd in Brabant, haar huwelijk met een Indische man, haar leven in Nederlands-Indië, ervaringen in een Jappenkamp en haar terugkeer naar Nederland als ze inmiddels zwanger is van het kind van haar tweede man.

Dit kind is de zoon die nu als schrijver haar leven te boek stelt en terugdenkt aan zijn jeugd in het repatriantengezin, waar het leven altijd beheerst werd door de trauma’s van zijn gewelddadige vader en aan de jaren dat hij nog alleen met zijn moeder woonde, die nadrukkelijk haar geheimen koesterde en zich verdiepte in haar boeken over zaken als reïncarnatie.

In deze roman krijgt een schrijver het voorstel van zijn 98-jarige moeder om een deal te sluiten: zij vertelt hem haar verhaal en in ruil bezorgt hij haar de pillen die een zachte, vredevolle dood garanderen.

Video

ontdek meer

youtube

Beleef de livestream ook op YouTube.

kijk op YouTube