concert geannuleerd

Om een verdere uitbraak van het coronavirus te beteugelen, worden alle publieke evenementen in Het Concertgebouw tot 1 juni 2020 geannuleerd of uitgesteld.
Tickethouders worden persoonlijk gecontacteerd

klik hier voor meer informatie

Het Concertgebouw Amsterdam organiseert voor de derde keer een groots Mahler Festival, met internationale toporkesten die ooit nog door Gustav Mahler zelf werden gedirigeerd!

De New York Philharmonic brengt tijdens het Mahler Festival de Tweede symfonie. Vol passie, lyriek en helder stralende melodieën, in handen van chef-dirigent Jaap van Zweden.

In de voetsporen van Gustav Mahler leidt Jaap van Zweden de New York Philharmonic. Vandaag in Mahlers ‘Opstandingssymfonie’, de Tweede symfonie. Een van de werken waarmee Van Zweden onlangs afscheid nam bij het Dallas Symphony Orchestra. Werd Van Zwedens interpretatie jaren terug geprezen als ‘gespierd’, nu loofden recensenten zijn subtiele benadering. Zijn Tweede gaat over méér dan dondergerol alleen: passie, lyriek en helder stralende melodieën.

Mahlers Tweede symfonie
Hij die ons roept geeft ons eeuwig leven – zingen het Groot Omroepkoor en het Vlaams Radiokoor tegen het eind van Mahlers Tweede symfonie. In dit emotioneel geladen werk verklankt Mahler zijn ideeën over het leven na de dood. Gelukzaligheid en melancholie krijgen allebei de ruimte. Puur, indringend en roerend.

Jaap Van Zweden

Sinds seizoen 2018/19 is Jaap van Zweden music director van de New York Philharmonic. Daarmee keert hij terug naar de stad waar hij als zestienjarige viool ging studeren aan de Juilliard School of Music. Slechts drie jaar later werd hij concertmeester van het Concertgebouworkest, de jongste uit de geschiedenis. In 1997 verruilde Jaap van Zweden zijn strijkstok voor de baton, en na zijn benoeming tot chef-dirigent van het Dallas Symphony Orchestra in 2008 nam zijn carrière een internationale vlucht.

New York Philharmonic

De New York Philharmonic, opgericht in 1842, behoort tot de meest gerenommeerde orkesten van de wereld, en is het oudste van de VS. Gustav Mahler werd de eerste chef-dirigent van het orkest, later volgden ronkende namen als Arturo Toscanini, Leonard Bernstein en Pierre Boulez.

Groot Omroepkoor

ensemble

Concertgebouw Amsterdam, Concertgebouwplein 10, 1071 LN Amsterdam (NL) |

www.concertgebouw.nl