Programma

O Happy Day
Sometimes I Feel Like A Motherless Child*
There is Balm in Gilead*
Nobody Knows*
Swing Low Sweet Chariot*
When the Saints*
We Shall Walk Through The Valley of Peace
Walk With Me*
Joshua Fit The Battle Of Jericho*
Roll Jordan Roll*
Total Praise
* arr. Ken Burton

Playlist

inleiding

Religie, spiritualiteit, geloof. Het zijn sinds mensenheugenis inspiratiebronnen voor beeldende kunstenaars en componisten. In Europa wortelt de sacrale muziek diep in de renaissance tradities: muziek voor en van de Kerk, ter meerdere eer en glorie van God, ingetogen, streng en met een duidelijke focus op het spirituele aspect.

Hoe anders uitten de onderdrukte slaven in de Nieuwe Wereld hun gevoelens, miserie en geloof. De Afrikaanse ritmes van hun geboortegrond, de erbarmelijke omstandigheden waarin ze amper overleefden, de hoop die ze vonden in hun Christelijke geloof: al deze elementen samen vormden de voedingsbodem voor de Negro Spiritual.

De eenvoudige maar intense a capella liederen die zo op de Amerikaanse katoenvelden ontstonden, namen later ook een grote politieke rol op door een stem te geven aan de strijd om burgerrechten. De muziek was echter zo sterk, dat ze ook buiten het religieuze of politieke veld een plaats kreeg: van de grote klassiekers bestaan er intussen honderden versies, die allemaal meehelpen om deze schitterende muziek levend te houden.

Het Vlaams Radio Koor neemt je mee op de Gospel Train, en vond de ideale dirigent voor deze reis in Ken Burton. Als kind van diep gelovige én muzikale ouders kan het niet verbazen dat hij al snel een grote passie voor de religieuze muziek toonde. Intussen is hij in de UK algemeen gekend als gospel-specialist, en werkte hij mee aan zowel TV-series en shows, musicals als religieuze programma’s en grote koorprojecten.

Met: Pierre Anckaert (piano), Janos Bruneel (contrabas), Steven Cassiers (drums), Gudrun Vercampt, Karel Ingelaere (viool), Victor Guaita (altviool), Johannes Burghoff (cello)

met de steun van de Belgische taxshelter via Belga Films Fund

artiesten

Ken Burton

dirigent

Solisten Brussels Philharmonic

ensemble

Onder de naam Solisten Brussels Philharmonic komen de individuele musici van Brussels Philharmonic samen in kleinere en uiteenlopende bezettingen, om een erg divers repertoire te brengen in samenwerking met het Vlaams Radiokoor en Brussels Philharmonic, met Belgische en buitenlandse artiesten en voor zowel privé initiatieven als culturele organisatoren zoals het Festival van Vlaanderen.

Ibernice MacBean, mezzosopraan

solist

Ibernice MacBean is een veelgevraagde lead- en backingzangeres, en is thuis in diverse muziekstijlen: zowel pop, jazz, soul als wereldmuziek. Ze zong samen met flink wat nationale en internationale artiesten en werkte als backing vocaliste mee aan tal van bekende tv-programma’s in België.

praktische info

Tickets

vanaf €‬28

locatie

concert

deSingel - Desguinlei 25, 2018 Antwerpen | +32 3 248 28 28

ticketshop

> online
www.desingel.be


> balie
deSingel

meer van dit