Van het rijke erfgoed tot de alledaagse verhalen, met als rode draad de oorlog: in deze leeslijst van Muntpunt ontdek je Oekraïne op een andere manier.

👉 ontdek deze boeken en veel meer op muntpunt.be

Niemandsland
Jan Hunin

Verslag van een Belgische journalist van zijn reis door de separatistenrepublieken Donetzk en Loegansk (afgescheiden van Oekrai╠łne), met aandacht voor de rol van Rusland.

Treasures of Ukraine : a nation's cultural heritage
Andrej Koerkov
Een hommage aan het rijke culturele erfgoed van Oekraïne, met meer dan 100 kunstwerken en monumenten van de prehistorie tot het heden.

Aleksandra
Lisa Weeda (roman)

Kleindochter Lisa beschrijft de geschiedenis van haar Oekrai═Ć╠łense familie, tegen de achtergrond van bijna honderd jaar geschiedenis van Oekrai═Ć╠łne.

Babi Jar
Anatoli Koeznetsov (roman, verschijnt 10/8)

Het herontdekte meesterwerk over Kiev ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, verteld door een jongen die alles zag.

Lucky Breaks

Yevgenia Belorusets (Engelse verhalenbundel)

Krachtige, onconventionele verhalen over vrouwen die leven in de schaduw van de oorlog in Oekraïne.

Dovenrepubliek

Ilya Kaminsky (po├źzie)

Een hedendaags epos rond het tijdloze verhaal van verzet in tijden van oorlog, van een van de meest toonaangevende dichters van deze tijd, zelf slechthorend en geboren in Odessa (Oekraïne).

Olena en Ivana
Aur├ęlien Ducoudray en Christophe Alliel, (deel 1 en 2 van de stripreeks ÔÇťMaidan loveÔÇŁ)

Tijdens ÔÇśDe Revolutie van de Waardigheid' probeert Bogdan zijn vriendin Olena terug te vinden. Kan een simpel liefdesverhaal de ernst van deze gebeurtenissen doorstaan?

De dood van Stalin
Fabien Nury

Historisch stripverhaal over de met raadselen omgeven dood van Stalin, met een boeiend en ontluisterend scenario en subliem tekenwerk.

Info concert