Catherine Vanheusden, collectiemedewerker Muntpunt, selecteerde deze fijne boeken waarin kerst een hoofdrol speelt.

👉 lees het interview met Catherine Vanheusden & ontdek wat ze met kerst heeft

Ali Smith – Winter

In de opening van Winter herkennen we A Christmas Carol van Dickens - daarna is het kerstdiner de plek waar de personages zichzelf, elkaar en de buitenwereld de revue laten passeren. Een wonderlijk, meeslepende boek dat je op heel andere gedachten brengt dan je voorafgaand aan het lezen had.

P.D. James - The mistletoe murder : and other stories

Bundel met vier Engelse korte verhalen, geschreven door de bekende misdaadauteur P. D. James, die zich allemaal afspelen tijdens kerst.

Jeanette Winterson - Kerstdagen : 12 verhalen en 12 feestelijke recepten voor 12 dagen

Of ze nu heidens of Bijbels of gothic of autobiografisch zijn, de twaalf verhalen in Kerstdagen wakkeren onze kinderlijke verbazing over en geloof in kerst aan.

Agatha Christie – Kerst met Poirot

Een klassieke ‘whodunnit’. Poirot wordt te hulp geroepen als op kerstavond de oude, invalide eigenaar van een groot landgoed vermoord wordt teruggevonden.

Emily Brontë – Woeste hoogten

Een klassieker en één van de beste romans uit de Engelse literatuur, met een befaamde kerstscène. Een ideaal boek om te lezen in de donkere wintermaanden.

Claire Keegan – Dit soort kleinigheden

Een ijzersterke debuutroman, over de voelbare angstcultuur die een Iers stadje rond kerst 1985 in de greep houdt in nasleep van de gruwelijke ontdekkingen rond de zogenaamde magdalene-wasserijen.