Geloof, religie en technologie: de leeslijst die het Muntpunt team samenstelde biedt ‘food for thoughts' bij de complexiteit van de vraag of spiritualiteit en technologie kunnen samengaan.

👉 ontdek deze boeken en veel meer op muntpunt.be

New dark age: technology and end of the future
James Bridle

Schrijver James Bridle geeft een overzicht van de geschiedenis van kunst, technologie en informatiesystemen, en onthult de donkere wolken boven onze digitale dromen?

Manieren van zijn
James Bridle
Filosofische beschouwing over niet-menselijke vormen van intelligentie binnen de natuur en technologie, en het belang van betekenisvolle relaties tussen het menselijke en het niet-menselijke.


De gelovige atheïst
Sander Herremans

Diepgaande spiritualiteit en religiositeit zijn vandaag meer nodig dan ooit. Een atheïstische interpretatie van religies dringt volgens de schrijver het diepst door tot de waarde ervan.

De weg van een pelgrim (ook verschenen als De ware verhalen van een Russische pelgrim)
Carolus Verhulst

Verhandeling in verhaalvorm over het ware christelijke gebed, gezien vanuit de meer mystieke ervaringswereld van de oosterse orthodoxie.

Rachmaninoff

Robert Matthew Walker

Uit de reeks: The illustrated lives of the great composers. Het fascinerende levensverhaal van Rachmaninoff wordt vakkundig geplaatst binnen de historische achtergrond van zijn tijd.

Vesper

Anne Broeksma (gedichten)

De dichter ontsnapt uit een omgeving van baksteen, gedreven door een gevoel van gemis. ‘Vesper’ is een avondgebed voor wat zich in schaduwen beweegt.

De Incal
Moebius en Jodorowsky (strip)

Iconische ‘80s space opera strip waarin de stuntelende privé detective John DiFool in aanraking komt met verschillende krachten.

Info concert