Johann Sebastian Bach – Toccata, Adagio und Fuge in C-dur, BWV 564
Peter Cornelius – 3 Psalmlieder, op. 13
Felix Mendelssohn – Psalm 100 Jauchzet dem Herrn alle Welt
Johannes Brahms
– Zwei Motetten, op. 74: I. Warum ist das Licht gegeben dem Mühseligen?
Johannes Brahms
– Geistliches Lied, op. 30
Sigfrid Karg-Elert
– Drei Symphonische Choräle, op. 87: II: Jesu, meine Freude
– Jesu, meine Freude, BWV 227

Het festival Ars in Catedrali, in de schitterende Sint-Michiels en Sint-Goedele kathedraal in Brussel, heeft als orgelfestival een geschiedenis die terug gaat tot 1959. Het initiatief om het publiek elke dinsdag in de maanden juli en augustus op een orgelconcert te vergasten, kwam oorspronkelijk van Jozef Sluys - meer dan veertig jaar lang de gevierde organist van de kathedraal.

In die tijd was er maar één orgel, gebouwd door Patrick Collon, maar sinds de installatie van het wereldvermaarde Grenzingorgel in 2000 kregen de concerten een extra dimensie. Dankzij dit indrukwekkend instrument kon een heel nieuw repertoire worden aangeboord.

Het Vlaams Radiokoor koppelt dit jaar vocale muziek van Bach en Mendelssohn aan orgelcomposities van Brahms.

Bart Van Reyn

Bart Van Reyn is vanaf seizoen 19-20 muziekdirecteur bij het Vlaams Radiokoor. Zijn heldere visie op repertoire en grote passie voor het métier maken hem de ideale match voor het Radiokoor.

lees de biografie

Peter Pieters, orgel

solist

Sint-Goedeleplein, 1000 Brussel | +32 (2) 217 83 45

www.cathedralisbruxellensis.be

> per mail
Stuur een email naar arsincathedrali@gmail.com. Vermeld de naam, het aantal personen en de categorie en stort het overeenkomend bedrag op rekening BE81 0682 1425 3324 van de VZW Cultuur en Toerisme, die gecrediteerd moet zijn ten laatste twee dagen voor het concert.

> aan de deur
Geen reservatie ? U bent welkom aan het onthaal op de avond van het concert. Tickets ter plaatse kunnen enkel in cash worden betaald. De deuren van de kathedraal gaan open om 19:15.