Voor het traditionele kerstconcert putten we dit jaar uit de rijke Britse traditie. In de muziek van onder meer Jonathan Dove, John Tavener en Benjamin Britten voelen we, los van geloof, religie, overtuigingen en rituelen, de kersttijd als een moment dat alles en iedereen overstijgt.

We komen samen, warmen ons aan klassieke Christmas Carols en elkaar, en beloven hoopvol: Merry Christmas to You.


Een donkere nacht, alsmaar meer opgelicht door fonkelende sterren, en dan: het licht. Jonathan Dove zorgt voor een magische start van het concert. John Tavener neemt over en beschrijft het wonder van de geboorte van Jezus in die bijzondere nacht, met een ode aan Maria als universele moeder.

De boodschap van hoop en vrede vervat in die geboorte vertaalde de jonge Benjamin Britten in een helder en indrukwekkend Christ’s Nativity. Will Todd brengt een moment van bezinning - en daarna vinden we elkaar opnieuw rond het knetterende haardvuur, met heerlijke traditionele Christmas Carols zoals Jingle Bells, The Twelve Days Of Christmas en Christmas Song: ‘although it's been said many times, many ways, Merry Christmas to you…’.

Programma

Morten Lauridsen
O Magnum Mysterium

Ola Gjeilo
The First Nowell

Benjamin Britten
Christ's Nativity

Will Todd
My Lord Has Come

Ben Parry
Il est né, le divin enfant

Christmas Songs & Traditionals
I'm Dreaming of a White Christmas, Jingle Bells, The Twelve Days Of Christmas, Carol of the Bells, Christmas Song , Veni Emmanuel

met de steun van Beside Tax Shelter en de Belgische Taxshelter

ontdek meer

toelichting

Lees de toelichting bij dit programma.

lees meer

leeslijst

Muntpunt selecteerde deze bijzondere boeken waarin kerst de hoofdrol speelt

ontdek de leeslijst

zing mee

Kom in de kerststemming en zing mee!

lees de liedteksten